Zioła w kuchni

Świeże zioła doniczkowe dostępne są w każdym z większych sklepów – kolendra, bazylia, mięta, melisa, czarnuszka, lubczyk… Można ich nazwy wymieniać bez końca a ich lista wciąż się wydłuża. Jest to głównie skutkiem coraz większego zainteresowania tego typu przyprawami. Głównie dlatego, że nie tylko wspaniale prezentują się jako ozdoba kuchennego parapetu czy blatu ale również wspaniale podkreślają smak przygotowywanych dań. Nie jest tajemnicą, że świeże zioła doskonale nadają się nie tylko do podkreślania smaku potraw ale również do ozdabiania naszych kuchennych wyczynów nadając im wygląd godzien profesjonalnego szefa kuchni. Niesamowite jest jak listek melisy czy mięty podkręci smak musu czekoladowego czy owocowego. Zaś świeża bazylia i kolendra stworzą bajkowe połączenie z warzywami sprawiając, że staną się iście królewskim posiłkiem. Dzięki różnorodnym kombinacjom mniej lub bardziej znanym, kuchnia staje się małym laboratorium smaku, gdzie uzyskuje się najwspanialsze aromaty w sposób tradycyjny i naturalny. Wszak zbawienna moc ziół znana była już wieki temu, gdy nie było leków i ludzie zdani byli na to czym obdarzyła ich natura. Dziś wiele osób odchodzi od smaków generowanych sztucznymi konserwantami i barwnikami, zastępując je właśnie ziołami.

ziolaDlatego też i firma rejestracja w oriflame wychodząc naprzeciw najbardziej wymagającym klientom pragnącym dbać o siebie w sposób naturalny, tworzy kosmetyki oparte wyłącznie na najbardziej naturalnych składnikach – linia kosmetyków Ecobeauty. Bez parabenów, czyli konserwantów, których wpływ na zdrowie jest tematem mocno dyskusyjnym. Ofertę owych kosmetyków można obejrzeć w katalogu Oriflame lub na stronie jednego z konsultantów oriflame np tutaj: agnieszkakowal.pl